31 – Van Beaune naar Meersen

Om 8:15uur uit Beaune vertrokken. Doel Nederland. Verkeersdrukte valt erg mee. Bij Toul en Nancy is het heftig door drukte en slecht wegdek. Na Nancy wordt het iets rustiger. In Luxemburg Aire Capelle broodje met drinken in het wegrestaurant gebruikt. Tank moest nodig gevuld worden en dat is daar geen straf met een benzineprijs van €1,273 per liter. Bij Luik een verkeerde keuze gemaakt waardoor we op de ringweg terecht komen. Op de tweede helft is het wegdek uitgesproken slecht. Bij een stop om te wisselen ons doodgeschrokken omdat de auto niet op de handrem staat rolt hij weg. Annelies duik de caravan uit en sprint naar de auto om de handrem aan te trekken. Met de motorkap op de vluchtstrook staat het geheel stil. Geen schade wel veel schrik. De auto is over een ondiepe bermsloot gerold. Auto en caravan teruggereden naar de parkeerplaats. Een omstander die het zag loopt naar ons toe en bespreekt het gebeuren met deel eigen ervaring over de elektrische handrem. Maar waarschijnlijk weer niet op de handrem gezet want het spul begint weer te rollen. Nu snel de handrem van de caravan aangetrokken. Hoe kan dit gebeuren? Moe en niet meer scherp! Einddoel bijgesteld en zoeken een camping in Meerssen.
De campingbeheerster is in een mineurstemming over ACSI ze moet €1450 betalen voor een advertentie in de gids. Ze stopt ermee en ACSI kampeerders krijgen gedurende het hele seizoen de korting.
De camping ligt tussen een lokale spoorlijn naar Valkenburg de provinciale weg en de A76. Gelukkig tegen bedtijd wordt het relatief rustig. Het terrein is erg nat het heeft erg te lijden van de grote hoeveelheid regen die is gevallen. 570km