28 – Col de Galibier

‘s-Morgens komt er een zwarte lucht over de bergen te komen en duurt het niet lang tot het pijpe stelen giet en flitst en dondert. Het duurt een uurtje daarna knapt het weer op en wordt het weer warm. ‘s-Middags tochtje via Valloire naar de Col du Galibier. De heenweg heeft Annelies 20160625_145709gereden. Veel bochten waarvan een handvol haarspeldbochten met steile klim. In Valloire een teleurstelling omdat beide accu’s van het fototoestel leeg zijn en om later op de camping te ontdekken dat er ook geen sd-card in zit. Alternatief het mobieltje van Annelies. De mijne ligt in de caravan aan de oplader. Lekker bezig Peet!!! Het is een pittige tocht en hoe hoger

Meer foto's
Meer foto’s

hoe mooier de omgeving. Kale of puin hellingen met sneeuw velden. Boven rijden we langs muren van ruim een meter sneeuw met herinnering aan vroegere jaren met de kinderen. Boven op de Col parkeren we op een pleintje en genieten van het uitzicht en foto’s maken ook met bewijs dat we er 20160625_161705geweest zijn natuurlijk. Tijdens de terugweg mag Annelies van het uitzicht genieten want dat was niet gelukt tijdens de heenweg, gek hè.
100 km